Blindtester

Jag har gjort ett program för blindtester som körs i Windows/PC och som kan styra en reläbox för att göra riktiga dubbelblinda lyssningstest. Klicka på bilden här bredvid för att ladda ner och prova programmet. Det kan köras i demoläge utan reläbox kopplad.

Filen är den råa exe-filen utan installationsprogram för att vara liten och snabb. Man kan alltså lägga den var man vill och om man så önskar själv lägga en länk till den på startmenyn. Annars är det bara att dubbelklicka på exe-filen.

Observera att webbläsare blir mycket nervösa när man laddar ner en exe-fil, de ger åtskilliga varningar som man bara svarar ja på. För att starta kräver programmet att Microsoft .NET Framework är installerat. Det är det i alla nyare windowsversioner, annars kan det laddas ner från http://www.microsoft.com/sv-se/download/details.aspx?id=17851 .

När programmet startas söker det efter en COM-port för att prata med reläboxen (som man bygger själv). Om det hittar en port öppnas den. Det kan vara fel port, eller det kanske inte finns någon COM-port alls. Då startar det i demo-läge så att man kan leka med det. Laptops har vanligen inga COM-portar men det finns USB-COM-adaptrar att köpa. Klicka på programmets Hjälp-knapp för att läsa om hur man använder det och hur man bygger en reläbox. Programmet är gratis och har inga dolda reklam- eller spamfunktioner. Det erbjuds utan garantier, utan ansvar och utan support.

Bruksanvisningen kan läsas här .

Kommentera  gärna denna artikel!

Blindtesta dig själv!

Klicka på bilden för att ladda ner programmet